Hvem tilbyr Norges beste forbrukslån i 2019? Svaret er at det kommer an på. Hvem som gir det beste lånetilbudet for nettopp deg vil avhenge av dine personlige behov og forutsetninger, særlig lånebeløp og kredittverdighet.

Dersom du finner kåringer av det beste forbrukslånet i 2019, topplister eller “best i test”, gjør du klokt i å være skeptisk. Det er nemlig sjelden slik at én utlåner har det beste tilbudet til alle.

Men hva bør du se etter når du skal finne det gunstigste lånet for akkurat dine behov?

Den laveste renten er kanskje ikke den du tror

Det første du må være oppmerksom på er at ikke alle kan regne med å få den laveste nominelle renten som utlåneren tilbyr. I realiteten er det svært få av kundene som faktisk får de aller beste betingelsene.

For det andre er det ikke nominell rente, men effektiv rente som reflekterer den reelle prisen på lånet. Effektiv rente inkluderer nemlig ikke bare renten på lånet, men også alle andre kostnader og gebyrer, som etableringsgebyr og termingebyr. En tilbyder som oppgir en lav nominell rente, kan altså vise seg å være dyrere enn andre når alle kostnader tas med i beregningen.

Vår lånekalkulator nedenfor benytter effektiv rente i sammenligningen.

“Best i test”: dette bør du tenke på

Det er altså nivået på den effektive renten som viser hvilket lån som har de laveste kostnadene, men som nevnt innledningsvis er det et par faktorer til du må ta med i betraktning når du skal avgjøre hva som er det beste forbrukslånet for deg.

Hvor lang nedbetalingstid ønsker du?

De fleste forbrukslån har mellom ett og fem års nedbetalingstid, men hos noen utlånere er det mulig å få lån med inntil ti års nedbetalingstid.

Jo raskere du betaler ned lånet, desto bedre rentebetingelser vil du få, og desto lavere blir den totale kostnaden for lånet. På den annen side er det viktig at du ikke overvurderer hvor mye du vil være i stand til å betale hver måned.

Med kalkulatoren vår kan du eksperimentere med ulike nedbetalingstider, og med én gang se hvordan det påvirker månedsbeløpet.

Hvor god kredittverdighet har du?

Har tilbyderen av lånet gradert rente etter kredittverdighet?

Dersom du har god kredittverdighet, vil det være bedre å velge en bank/utlåner som gir bedre rentebetingelser til kunder med høy kredittverdighet.

Flat eller variabel rentesats?

Noen tilbydere, særlig de som tilbyr lån under 50 000 kroner, opererer med en flat rentesats uavhengig av kredittverdighet så lenge du tilfredsstiller minstekravet.

Dette kan være gunstig for låntakere som har middels til lav kredittverdighet, men gir ikke så god uttelling hvis har god kredittverdighet.

Hvis du er usikker på om du har god kredittverdighet eller ikke, kan ta en titt på vår artikkel om kredittverdighet som årsak til avslag på lån for å få en pekepinn.

Finn det beste forbrukslånet for nettopp deg

Når du har bestemt deg for lånebeløp og har en formening om hvordan du ligger an med tanke på kredittverdighet, kan du bruke vår forbrukslånkalkulator for å få en oversikt over estimerte tilbud fra alle de store tilbyderne av forbrukslån i Norge.

Prøv kalkulatoren

Vår kalkulator er den eneste på nettet som lar deg rate din egen kredittverdighet, slik at du får mest mulig realistiske estimater av hva lånet vil koste hos tilbydere som tar kredittverdighet med i vurderingen.

Søk hos flere tilbydere

Vi anbefaler sterkt at du tar deg tid til å søke lån fra minst tre av tilbydere som kommer ut på toppen av listen.

Du forplikter deg ikke til noe ved å søke, og ved å legge inn flere søknader kan du sammenligne de reelle tilbudene og akseptere det beste forbrukslånet som gir de beste betingelsene for nettopp deg.